Mor, pas på din krop!

aa11

Som nybagt mor især, men også far, oplever man mange løft af babyen i lang tid efter at barnet er født. Helt indtil barnet rigtigt lærer at gå selv, er det vigtigt at være opmærksom på ikke at overbelaste sin krop for meget. I det første stykke tid efter fødslen er det især mor der er udsat, da det oftest er hende der står for at made barnet.

Derfor er det godt at vide på forhånd hvilke kropsdele der er særligt udsat, i forbindelsen med at blive forælder.

Barn i bæresele

Udstyr som hjælper på holdningen

Med den moderne teknologi der findes i dag, så findes der naturligvis også babyudstyr som kan hjælpe med at aflaste din ryg eksempelvis. Det er blevet utroligt populært med vikler eller bæreseler, hvor du kan bære på barnet, uden at belaste ryggen eller armene for den sags skyld. 

Noget andet nyt er bærejakkerne, som ville være et godt køb i forbindelse med bæreselen eller viklen. Her får du en jakke som giver dig pladsen til at have dit barn enten foran på brystet eller på ryggen, uden at det ser poset ud. Så er du også sikret god isolering til den lille.

Den slags udstyr kan du blandt andet købe gennem MamaMilla. Her kan du også finde gode bibs sutter, som kan hjælpe barnet, og måske også dig, med at falde til ro.

Undgå stress

I tiden efter fødslen er niveauet af kortisol fortsat højt hos nybagte mødre. Hvad betyder det så? Jamen kortisol er et stresshormon i kroppen, som skal have noget tid til at falde ned efter fødslen. Derfor er det altafgørende at du ikke stresser din krop for meget i de første par måneder efter. Og det kan jo være svært nok i forvejen når man skal vænne sig til den nye tilværelse. For nogen kan det være afstressende at sove sammen med barnet. Det giver en vis tryghed for begge parter.

Sundhed er selvfølgelig godt og det er også vigtigt at røre sig, men der er bare visse forhold man skal være opmærksom på i de første måneder. Du skal altså holde dig i gang, men ikke for meget! Det kan fx være gennem lange gåture eller måske svømning, hvor du er vægtløs i vandet. 

Mor og datter

Lyt til din krop

Selvom det er en selvfølge at man kommer til at bære på barnet, så er det ikke en selvfølge hvor meget eller hvor lidt man skal bære på det. Nogle forældre bærer meget på deres barn, mens andre forsøger andre kreative løsninger for at undgå overbelastning. Dette gælder især når barnet bliver ældre (og tungere).

Mange forældre sætter deres barn på hoften, så de hælder til den ene side. Dette er heller ikke godt i længden og derfor er det måske bedre enten at finde en alternativ måde at bære barnet, eller helt undgå det. Ja et barn har brug for kontakt, men du skal også respektere din krops egne behov. Derfor er det vigtigt at lytte til din krop og dens behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *