Lev med rygskade og uden økonomiske kvaler

aa11

På trods af, at vi i Danmark er stolte af vores velfærdssamfund, kan det godt gå hen at blive dyrt, hvis man er skadet eller har et handicap. 

For eksempel er der rigtig mange danskere, der, grundet arbejde eller andet, må leve med en rygskade. Det betyder, at de ikke kan arbejde, som de har gjort hidtil og i stedet må leve af lønnen fra et deltidsjob, et job de ikke er trænet i eller sågar på førtidspension. Det er bestemt ikke sjovt og kan betyde, at man bliver nødt til at flytte, ændre vaner og meget andet. 

Tilskud til medicin

Hjælp at hente

Dertil kommer det, at man også ofte selv bliver nødt til at søge hjælp. For eksempel betaler mange med rygskader månedligt for hele eller dele af deres egen medicin og behandling. Den slags kan hurtigt blive endnu dyrere, hvis man har fundet en alternativ behandlingsform, der virker. Har man for eksempel brug for at aflægge hyppige besøg hos kiropraktoren eller bruger man cannabisolie for at afhjælpe smerten, kan man hurtigt selv komme til at betale for fornøjelsen.

Særligt hvis din skade er ekstra slem eller endda kan betegnes som et handicap, er der heldigvis hjælp at hente. Det handler bare om vide, hvad man skal spørge om, og hvem man skal spørge. Læs for eksempel her

Afhængigt af kommune og skade, kan man for eksempel få personlig assistance i hverdagen helt uden betaling. Har man for eksempel svært ved selv at komme i bad eller få gjort rent i hjemmet, er det den slags der kan hjælpe med at få hverdagslivet tilbage. Det er tilmed helt uden, at det koster en øre. 

 Læg et budget

Styr på økonomien

Vil du gerne have mere direkte hjælp, er det, afhængigt at din skade, også muligt at få et økonomisk tilskud. Selvom du godt kunne bruge det, kan tilskuddet dog ikke bare gå til dine daglige madudgifter. De skal i stedet gå til noget bestemt såsom bolig, genoptræning eller ny uddannelse. Med den viden i baghovedet, kan man dog sagtens tillade sig at være lidt kreativ, hvad den slags angår.

Med en smule statslig og kommunal hjælp, kan du altså komme langt, lige meget hvor begrænsende din skade kan føles. Det gør sig også gældende på den økonomiske front. Alligevel bør du selvfølgelig lægge et månedligt budget, der tager højde for alt lige fra medicin til dagligvarer. Kun på den måde kan du lægge alle kræfter i at få et så godt og så normalt liv som overhovedet muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *