Få råd til den sunde livsstil

aa11

De fleste er godt klar over, at det er vigtigt at leve sundt. Rigtig mange ved også godt hvad de skal gøre for at komme til at leve sundere, men nogle gange har man bare ikke altid lige råd til det. Læs mere her om, hvordan du får råd til at leve en sund livsstil enten ved at omlægge dit eget budget eller ved at tage et forbrugslån.

 

Det er dyrt at være sund

Hvorfor skal det koste så meget at være sund, spørger du nok dig selv, når du står nede i supermarkedet og kigger på de dyre domme, der tages for økobananerne eller en håndfuld grøntsager. Det kan godt virke dybt uretfærdigt, at man skal til at bruge flere penge, bare fordi man gerne vil have en sundere tilværelse.

I stedet for at miste motivation, af den større pris du må betale lige nu, så prøv i stedet at fokusere på alle de penge, du faktisk sparer i det lange løb. Når man spiser sundt mindskes risikoen jo for dårligdom senere hen, som kan komme til at koste én dyrt i bl.a. medicin, samtidig med at din krop kommer til at føles som et meget mindre morsomt sted at opholde sig.

Samtidig er der jo alle de penge, du allerede du bruger på at holde fast i de usunde vaner.

penge

Omlæg budgettet

De fleste danskere ville faktisk godt kunne få råd til en lidt sundere tilværelse, hvis blot de omlagde deres budget. Prøv i et par måneder at skrive ned præcis, hvad det er dine penge går til, og når du kigger på madposten, så husk at dykke ned i detaljerne også. Hvilken mad købte du for pengene? Er pengene for eksempel gået til sodavand, fastfood og smøger?

Prøv at regne ud hvor penge du bruger hver måned til faktisk at holde fast i de dyre vaner. Har du ikke råd til en ny cykel men bruger du tusind kroner om måneden på at køre rundt med din bil? Smutter du forbi det lokale pizzeria på vej hjem og bruger hundrede kroner her og der på saltede snacks eller flødebesmurte lagkager? Hvor mange penge bruger du egentlig på den helt store tv-pakke og kan de penge måske gå til et medlemskab af fitnesscentret i stedet for?

Det er ikke sjovt at være så hudløs ærlig med en selv og tage et grundigt kig ned i sine dårlige vaner og hvor meget de egentlig koster én hver måned. Men det kan være helt essentielt, hvis du gerne vil lægge din livsstil om. Samtidig kan det bruges som en form for motivation, når du begynder at se, hvor mange penge du på længere sigt egentlig vil kunne spare og hvor meget gladere du bliver af en sund livsstil.

cykel

Tag et lån

Nogle gange har man dog brug for hurtige penge. Det kan for eksempel være, at cyklen skal til reparation, en af væggene derhjemme har fået skimmelsvamp eller noget helt tredje er opstået og man akut står og mangler penge.

De fleste danskere har et eller form for lån og nogle gange kan et lån være det der for en tid giver én et pusterum i sin økonomi. Husk selvfølgelig at lave din research og undersøg dine muligheder, før du går ud og tager dit et lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *