Pas på ryggen i hjemmet

aa11

Mange mennesker har problemer med ryggen. Det er smertefuldt og besværligt at leve med, når man har problemer med ryggen. Det er værd at prøve at undgå.

Vil du passe på din ryg, er det noget, du skal tænke på hele tiden. Lige meget hvor du er, og hvad klokken er, så skal du være opmærksom på, hvad du gør. Det kan være svært og hårdt i starten, men du kan vænne dig til det og gøre det til en vane at gøre det rigtige for din ryg.

Når du er hjemme, vil du sikkert gerne slappe af. Men også derhjemme skal du være opmærksom på at passe på din ryg. Du tilbringer mange timer i dit hjem. Hvis du ikke passer på derhjemme, så kan du hurtigt ødelægge al den forsigtighed, du udviser alle andre steder.

Rygsmerter

Indret dig fornuftigt

I dit eget hjem kan du have indflydelse på indretningen. Det vil sige, at du kan indrette dig, så du har de bedste vilkår for at passe på din ryg. Det er en stor fordel. Når indretningen ikke passer til dig, kan det være svært at passe på ryggen.

I din indretning kan du fx tænke på at finde borde og stole i den rigtige højde. De skal have en højde, der passer til dig, så du kan sidde rigtigt. Køber du dig et lækkert plankebord, så sørg for at få det i den rigtige højde. Så kan du passe på din ryg. Du kan selvfølgelig også tænke på at passe på bordet ved at tænke på en god behandling af plankebord.

Sørg for at vælge stole og en sofa, som giver din ryg en god støtte. Det gælder i hele huset.

Brug kroppen

Du kan også indrette dit til bevægelse. Hav nogle motionsredskaber stående, så du husker at få brugt din krop. Når du bruger kroppen og ryggen, så styrker du den. Det er rigtig god forebyggelse.

Når du indretter, kan du overveje, om du skal gøre nogle ting lidt besværlige for dig. Det kan være behageligt nemt med en fjernbetjening lige ved hånden. Men skal du rejse dig op, hver gang du vil skifte kanal, så får du bevæget dig lidt mere. Tænk gerne bevægelse ind i din indretning på den måde. Uden at ødelægge det hyggelige og behagelige ved dit hjem.

Mand bærer en stak kasser

Tænk over, hvad du gør

Det meget klassiske råd, som du helt sikkert har hørt før, skal vi også have med her. Tænk dig om, når du løfter tunge ting. Fx når du indretter dit hjem og flytter rundt på møbler og flyttekasser fulde af ting og sager.

Når du løfter på noget tungt, så skal du ikke løfte med ryggen. Løft med dine ben. Du har måske hørt det så mange gange, så du er helt træt af at høre det. Men det er vigtigt, og det er et godt råd. Gør dig det til en vane at løfte ting på den rigtige måde for din ryg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *