Flere penge i pungen giver mere ro i sindet

aa11

Der er få ting der kan få blodet op i et ligeså faretruende felt, som en vaklende økonomi. Penge får Jorden til at dreje rundt, som man siger, så når der står minus på kontoen føles det lidt som om hele ens verden er gået i stå. Man kan pludselig ingen sjove ting, og alt det der normalt ville kunne få en til at slappe af, koster ofte penge.

Som de fleste nok ved påvirker dit mentale helbred også dit fysiske helbred, og pengeproblemer er en rigtig slem stressfaktor, da den er svær at løbe fra. Penge er så integreret i vores hverdag, at hvis der er problemer med dem, er der næsten et problem med alting.

At få tjent penge tilbage på kontoen kan derfor gøre vidunder for overskuddet og dit mentale helbred. Men hvordan kan man tjene penge ved siden af sit arbejde, uden blot at tilføje mere stress oveni? Det er her investering kommer ind i billedet.

Få råd til økonomien

Sundhed og spænding med en pengegevinst

Danskernes fortrukne investeringsform, og den du nok er mest bekendt med, er investering i aktier. Kort sagt er en aktieinvestering et køb af en procentdel af en virksomhed. Du bliver altså en form for medejer.

Her er et hypotetisk eksempel: Du køber en aktie i en lille lokal skoforretning for få hundrede kroner. Skoforretningen vokser sig stor, tjener rigtig mange penge og bliver mere og mere værd. Det samme gør din aktie. Fem års tid efter kan du så sælge din aktie for flere tusind kroner nu hvor virksomheden er blevet mere værd, og du har derved tjent dine penge tilbage.

Der følger altså en vis risiko med en aktieinvestering, da hvorvidt du tilbagetjener dine penge eller ej, afhænger af om virksomheden vokser eller falder i værdi. Men den spænding der følger med risikoen er samtidig en af de store grunde til at mange føler sig tiltrukket af aktieinvestering.

Aktieinvestering

Inden du springer hoved først ned i den dybe inde af aktiepoolen, anbefales det dog at du læser op på emnet og bliver ordentligt forberedt. Du kan finde en masse god hjælp til både aktie – og andre former for investering, på https://mininvestering.dk/.

Stabilitet gør godt

Ønsker du at afprøve en mere stabil investeringsform end aktier, kan du overveje ejendomsinvestering. Kort sagt går ejendomsinvestering ud på at du opkøber ejendomme, som du derefter udlejer. Den månedlige husleje vil derfor sikre dig en fast indtjening, og en ejendom er også en mere sikker investering end aktier, da en ejendoms værdi ikke kan gå i minus.

Humlen ved ejendomsinvestering er, at du skal passe på med ikke at træde den relativt stramme udlejningslov over tæerne. Det er altså en rigtig god ide at have både en jurist og en revisor med på holdet, så du er sikker på at det hele i sidste ende vil gå op i en højere enhed.

Når du investerer i ejendomme investerer du trodsalt ofte et større beløb og det kræver altså en del mere forberedelse end fx aktieinvestering. Til gengæld kan gevinsten så også være større på langsigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *