Ro i det økonomiske sind: Her finder du det billigste lån

aa11

Et lån kan hjælpe dig med at slappe af, men efterhånden, som der kommer flere og flere låneudbydere og typer af lån til, er det sværere at finde hoved og hale i dem alle. Mange af låneudbyderne hævder at netop deres lån er det billigste og derfor det bedste at vælge. Der er mange slags gebyrer, renter og løbetider man skal være opmærksom på, inden man optager et lån, for at sikre sig at man får det billigste lån og det bedste til ens lånebehov.

Hvilke typer lån er de billigste?

Det vigtigste at huske på, når det kommer til lån, er at jo længere tid det tager at betale lånet tilbage, jo dyrere bliver lånet. Derfor skal man gerne have et overblik over ens økonomi for de kommende måneder, for at kunne beslutte hvor lang en løbetid, man egentlig har brug for. Ved man, at man ret hurtigt får mulighed for at betale lånet tilbage, kan det billigste lån være et kviklån. Kviklån har ikke en så lang løbetid som for eksempel forbrugslån har, så kviklån kan hurtigt blive dyre, hvis ikke man betaler til tiden. Passer det bedre at betale af over en længere periode, kan lånetyper som forbrugslån måske være et bedre, og i sidste ende billigere alternativ til kviklånet.

Sådan finder du det billigste lån

Ofte kan man ikke kende lånets samlede ÅOP, det vil sige de samlede omkostninger for hele lånet, før din kreditværdighed er blevet vurderet af låneudbyderen. Først når man kender lånets ÅOP, vil man kunne vurdere om lånet er billigt eller ej. Man kan selv hjælpe kreditvurderingen på vej, ved at ansøge om lånet sammen med en ægtefælle. Det hæver kreditværdigheden at være to sammen om at betale lånet tilbage. En anden god idé er at sammenligne lån fra flere forskellige udbydere. På den måde sikrer man sig at man ikke går glip af en endnu billigere rente et andet sted. Her finder du det billigste lån.

Lån billigst - Læs mere her

Hvad så med et billigt forbrugslån?

Forbrugslån er en låntype, der ofte optages til de lidt større køb, man kan få brug for et lån til. Forbrugslån er også en god type lån til dem, der har brug for lidt længere tid til at betale lånet tilbage i, da forbrugslån i forhold til kviklån, har en længere løbetid. Det er altså vigtigt at gøre op med sig selv, hvor stort et beløb man har brug for, for at undgå at komme til at låne for meget. Den længere løbetid giver dog mulighed for mindre afbetalinger per måned, hvilket kan være en stor fordel for nogle, mens andre hellere vil afbetale større beløb på kortere tid. Det afhænger fuldstændigt af ens økonomiske situation.

Vær realistisk omkring de billige lån

Selvom et lån hævder at være billigt, kan man spare mange penge ved først at researche de samlede omkostninger, der er ved at optage lånet. At lægge et budget, både før selve lånet og for afbetalingen, kan hjælpe med at vælge, hvilket lån der er det mest realistiske. Et overblik over de samlede indtægter og udgifter kan give svar på hvor stor en ydelse man har råd til at betale hver måned, og dermed hvor lang en løbetid man har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *