Undgå at nedslide dig selv på din arbejdsplads

Der er i dag mange nedslidte mennesker på det danske arbejdsmarked. Dette skyldes ofte mange års hårdt, fysisk arbejde. Arbejder man med sine hænder fem dage om ugen, er dette svært at undgå. Selvom man løfter ordentligt, kan det stadig mærkes i ryggen en dag. Og selvom det er op til den enkelte at skåne sin egen krop, kan det også være arbejdspladsens ansvar. Kan man være smart og undgå tunge løft og lignende, er det en kæmpe fordel for de ansatte.

grenreol

Undgå tunge løft fra jorden med grenreoler

Skal man lave flere tunge løft fra jorden i løbet af sin arbejdsdag, slider man i den grad kroppen. Især ryggen, hvilket aldrig er nogen god ting. Derfor fungerer grenreoler faktisk ganske fornuftigt. Disse kan nemlig holde til mange kilo. Vigtigst af alt er, at genstandende kan ligge en meter eller flere over jorden. På den måde skal man ikke bøje i ryggen på samme måde. Find dine egne grenreoler. Om man vil bruge dem til arbejdspladsen eller i hjemmet, er sådanset underordnet. De kan nemlig være til stor hjælp begge steder.

Grenreoler fås i flere forskellige størrelser – og derved til forskellige priser. Derfor er det med at vide helt præcis hvad, man leder efter. De kan nemlig både fås til 3.900 kroner samt helt op til 17.000 kroner. Jo højere pris, jo mere belastning kan reolen holde til. Grundet størrelsen på disse grenreoler, kræver det lidt plads. Derfor er det typisk varehuse og lagerhaller, der benytter dem. Har man plads i hjemmet, kan man naturligvis også bruge dem der.

grenreol

Nedslidte skal kunne gå på pension tidligere

Ifølge Socialdemokratiet skal nedslidte mennesker kunne gå på pension tidligere. Dette forslag er der faktisk meget enighed i blandt befolkningen. Og det giver også mening. Har man fået dårlig ryg efter 40 år med fysisk arbejde, fortjener man da at kunne slappe lidt af. Dog er det en uheldig situation at stå i. For kunne man have undgået smerten, er det langt bedre. De fleste er nok enige i, at et smertefrit liv er langt mere fordelagtigt end en tidligere pension. Dog er der ikke noget at gøre ved det. Men man kan lære noget af det. Nemlig at arbejde smartere, og skåne kroppen. Hvert fald til en vis grad. For man kan nok ikke undgå at skulle lave tunge løft og lignende fuldstændig.

Selvom tunge løft i den grad kan have en skadelig effekt på kroppen, er der også meget andet. Arbejder man måske som plukker i en lagerhal eller på en byggeplads, kan det også gå udover ryggen. Og det er lige meget om man løfter tunge eller lette genstande. For gør man det fem gange om ugen, mærker man det på et tidspunkt. Det er de gentagne bevægelser, der slider på kroppen. Men man må jo bare erkende, at sådan er det. Finder man for mange smarte løsninger, endet det jo med, at vi bliver erstattet med robotter. Hvad der er bedst, er nok umuligt at svare på. I mellemtiden må man jo bare skåne sin krop så vidt, det er muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *