Få et frisk pust med outdoorsport: Disse aktiviteter er gode for et sundt sind

I dag kan livet synes at være mere stressende end nogensinde. Der er mere og mere pres på at få de rigtige karakterer og præstere i alt. Med introduktionen af sociale medier – i det hele taget med digitaliseringen af verden – foregår alting i en anden fart.

Du kan sende sms’er eller andre onlinebeskeder med et fingertryk og optage videoer og sende dem ud i æteren. Hvis du føler, at det er svært at følge med, og du har brug for at slappe af, så er der mange måder, som du kan gøre det på.

En af måderne er ved at søge tilbage til urnaturen; naturen har aldrig stået vores egen menneskelige natur så nær og så fjern på selv samme tid. Vi lever i en verden, som er omgivet af kultur, nemlig ting og koncepter skabt ud af naturen af mennesket. Byen er blevet vores nye natur, men med forglemmelsen af naturen, har vi også mistet noget af os selv, som der muligvis var til stede som barn, nemlig fantasien.

outdoor_natur_pause

Du kan ændre på dette. At tage ud i naturen og lave forskellige aktiviteter kan være svaret på dette dilemma. Vi har glemt vores historie, vores natur og instinkter. Men det er aldrig for sent. Tag med vennerne eller familien ud i naturen og nyd den til fulde.

Der er uendelige muligheder. Og det er ganske gratis. På samme tid er det vigtigt for kroppen og psyken at røre sig og få ilt til blodet og hjernen – det er sådan vi tænker og har det bedst.

Forskellige outdooraktiviteter, der er sunde for sindet

Herunder vil der være en beskrivelse af forskellige aktiviteter, som du kan lave i det fri, nemlig naturen. Hvis I ikke ønsker at bruge nogen penge, så kan du/I med fordel bare tage ud i skoven og gå en tur.

Herude kan man bygge huler med de ting, som man kan finde i skoven – det er en god måde at aktivere sine børn og give dem mulighed for at udvikle sin fantasi. Når du er ude i naturen med børnene, så har du også rig mulighed for at lære dem om at tage ansvar for at passe på den. Uden den, har man ikke noget at lave aktiviteter i. Du kan læse mere om, hvordan man tager ansvar og passer på naturen her.

Nogle aktiviteter, som man kan lave udenfor inkluderer:

 • Riverrafting
 • Klatring
 • Overlevelsesture
 • Trekking
 • Svømme
 • Snitte
 • Bueskydning
 • Jagt
 • Se på fugle
 • Lege
 • Faldskærmsudspring

Hvorfor er det godt for sindet at være udenfor?

Som sagt, så er det en del af vores natur at være udenfor, nemlig i naturen. Derfor er det godt for sindet. Man skal passe på sig selv. Værne om sin psyke. Gør noget godt for dig selv, og tag ud i naturen. Når man er ude og oplever sjove og gode ting, så udløser hjernen dopamin, som er det nydelsesstof, der er i menneskets hjerne.

outdoor_natur_pause

Så for hver gang du laver noget sjovt i naturen, så bliver du en smule gladere. Det vil sige, at det har en direkte effekt på dit velvære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *