Den kølige tid er over os

aa11

Året 2020 har budt på en varm sommer, og selvom vi er blevet påbudt at holde os indendørs meget af sæsonen igennem, så har der været mange måder at komme udenfor og nyde været, få sin gode portion af både sport og motion. Vi har holdt kroppen i gang med nogle nemme øvelser ved en bænk eller en jernlåge samtidig med at vi har givet kroppen de nødvendige vitaminer til at holde humøret oppe.

Men nu er graderne ved at sænke sig. Efteråret er begyndelsen på at udendørstræningen bliver mødt med glatte blade på vejen, stormvejr med regn og bidende kulde, tågen så man ikke kan se en hånd for sig; alt det sammen med at det tidligere og tidligere bliver mørkt og ikke alle mærker den samme nydelse ved at motionere under stjernehimlen, og derfor må man finde aktiviteter man kan foretage sig indendørs.

De gode vaner ind i hjemmet

Svaret er jo så og sige ret logisk; hvis man vil opretholde den gode form og undgå den legendariske winter-body som så skal fjernes til foråret i bytte for sommerkroppen, så skal man have gang i nogle hjemmeøvelser. Heldigvis har mange set de klassiske scener fra et 70er hjem med kørende fjernsyn og en kvinde der sammen med et lille team giver eksempler på mange gode hjemmeøvelser der ikke kræver den største plads både til at lave øvelserne men også til at opbevare rekvisitterne dertil.

grill

Her finder man øvelser der styrker de forskellige muskler såvel som man let kan finde øvelser der holder konditionen ved lige uden at man vil være nødsaget til at tage en op og nedtur på trapperne – selvom det også er en god øvelse.

De gode måltider

Samtidig med at udendørs motion i den næste periode vil lægges på hylden, så begynder udendørs madlavning også at lægges ind i skuret. Dette er trist for folk som elsker den røgede smag fra et stykke grillet kød, og som har et ønske om at lade efterårs- og vintermåltidet bestå af lige så store selskaber som årets grill- og sommerfester har gjort det.

Skal man her anbefale metoder hvormed man kan holde ved den gode smag i et lækkert stykke kød, så kan man overveje om man vil investere sig i en nem og sikker rygeovn, der udover at kunne bruges i denne nu køligere tid også vil kunne være gavnlig i sommertiden til at sætte noget ekstra på bordet.

Man kan tage det som en form for tillæg til de mange andre ting der er blevet en del af det passionerede køkken, men i modsætningen til grillen der kan være svær at holde i gang med det dårlige vejr der er typisk for den kommende tid, så vil rygeovnen være samarbejdsvillig såfremt at du holder dit brændsel udenfor fugt; hvad der jo også kan komme meget af med både regnen og duggen der falder.

Derudover skal man huske at mad også er vigtigt for at holde kroppen sund, og er du en der samtidig skal søge efter indendørstræning, så vil du være endnu mere interesseret i at spise både sundt og godt i de varme tider såvel som nu i det kolde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *