De mange forskellige måder man kan være sund på

aa11

Der er mange ting, som man henviser til, når man siger ordet ’sundhed’. Hvad er det helt præcist ved ens liv, som man gerne vil have er ’sundt’? Her snakker vi lidt om de mange forskellige områder af ens liv man kan henvise til og dermed også de mange forskellige måder hvorpå, at man kan være sund.

Det fysiske helbred

Det fysiske helbred er som regel det folk de mener, når de siger at de for eksempel gerne vil leve et ’sundt liv’.

Det sunde liv, når det kommer til det fysiske helbred, hænger sammen med jævnlig træning og motion – og at man samtidig spiser sundt og godt. Det vil sige mange grøntsager og frugter.

Der er dog uenigheder om præcis hvor meget af ’det sunde’ man skal have og hvornår det kan kører over i at blive usundt. For megen træning er ikke godt for muskler og knoglerne. Og på samme måde er det heller ikke godt for tænderne og fordøjelsessystem, hvis du kun lever at frugt.

Alt med måde, lyder et ordsprog. Og det gælder især med den fysiske helbred!

Det mentale helbred

Det mentale helbred er der kommet en del mere fokus på i de senere par år og det er der gode grunde til. Videnskaben har nemlig vist, at vores mentale tilstand hænger meget sammen med vores fysiske tilstand. Og det er da noget, som vi sagtens kan nikke genkende til på et personligt plan.

Vi har formentlig alle prøvet at være inde i en periode, hvor vi ikke har det så godt med os selv og der hvor vi er i livet. Og det giver hurtig en følelse af dovenskab og irritation i kroppen.

Samtidig er de fleste også klar over, hvordan for eksempel en dårlig søvn eller lidt smerte i knæet, kan være med til at bringe humøret ned. Det fysiske og det mentale hænger så absolut sammen og det ene påvirker stærkt det andet.

Et sundt sexliv

Når man snakker om sundhed kan man også snakke om et sundt sexliv. Langt de fleste mennesker har en seksualitet, som de har brug for at få udtrykt. Og hvis de ikke føler at de har mulighed for, så føler de ikke at de kan være deres fulde jeg i hverdagen. Og det kan hurtigt give mentale problemer.

Man kan udleve sin seksualitet på mange måder enten med en partner eller alene. Redskaber som Erotube.dk kan være med til at man kan udforske ens seksualitet nærmere og danne sig et bedre billede af, hvem man selv er.

Det hele hænger sammen

Når man snakker om ‘det sunde liv’, så snakker man i virkeligheden om alle ovenstående aspekter og måske endda flere til. For det hænger sammen det hele.

Hvis du ikke har det godt på det ene område af dit liv, som kommer det uundgåelig til at gå ud over andre områder – som for eksempel når du er inde i en dårlig psykisk periode og det går udover din fysiske tilstand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *