Bliv en bedre bilist anno 2019 og få ro i sindet

Vil du gerne blive endnu bedre til at begå dig i trafikken i 2019? For eksempel når det kommer til regler omkring parkeringsbøder? De fleste kender alle følelsen, af at se en parkeringsbøde flagre let i ruden af bilen. ØV! Der er heldigvis mange ting du kan gøre, for at undgå en parkeringsbøde.

Det bedste du kan gøre er, at forstå de forskellige regler som ofte kan virke uoverskuelige og uforståelige. Herunder prøver vi at danne et overblik – så er det lettere for dig at parkere og undgå en bøde. Hvis du får en bøde, fortæller vi dig, hvordan du håndterer situationen.

Hvad står der i færdselsloven?

Hvis du vil forstå parkeringsregler, er det en god idé først at være bekendt med færdselslovens paragraf 28 og 29. Det er vigtigt, at du parkerer så det ikke er til fare for trafikken eller en begrænsning for den. Du må kun parkere i højre side af vejen, med undtagelse af en ensrettet vej, eller en vej der er mindre befærdet.

Når du parkerer skal du huske, at hvis du parkerer på vej, skal det ske i yderkanten eller uden for vejen. Når du parkerer på parkeringsplads, skal det selvfølgelig være indenfor afgrænsningerne. Husk til sidst, at der er forskel på standsning og parkering. På grund af forvirring omkring dette, får mange mennesker bøder!

Disse og andre regler står i færdselsloven, så derfor er det vigtigt at være bekendt og indforstået med den.

parkering

Husk at stille p-skiven

Når du parkerer er det vigtigt at du har en p-skive. Du kan selv vælge, om det skal være en elektronisk p-skive eller en normal p-skive. Det vigtigste er bare, at du husker at sætte den når du forlader bilen. Hvis du ikke har sat den, er det et brud på parkeringsreglerne, og du kan risikere en bøde.

Hvis du er kommet i den uheldige situation, at du har fået en bøde, kan du måske få den nedsat, hvis din indkomst er særlig lav. Hvis du ikke mener, at bøden er givet på et fair grundlag, kan du altid klage.

Du skal dog være opmærksom på, at det ofte forholder sig sådan, at du ikke får medhold i din klage. Så er der ikke andet for, end at betale bøden og tage dine forholdsregler for, at det ikke sker igen.

parkeringsregler

TjekBil.dk

Hvis du vil vide mere om parkeringsregler er TjekBil.dk et godt sted at starte. Her kan du læse om alle reglerne i dybden, og få en bedre forståelse. TjekBil.dk hjælper dig, og du behøver ikke kigge andre steder på nettet. Her er alle de informationer du har brug for, for at blive en god bilist! Du finder desuden et hav af andre artikler om biler.

Du kan læse om leasing af bil, skrotpræmier, kørselsfradrag og meget andet. Desuden kan du finde informationer om en specifik bils synsrapporter, gæld og eventuelt kilometerfusk ved at foretage en søgning på nummerplade!  Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *