Det er dyrt at være bilejer – sådan sparer du penge

aa11

Kunne du forestille dig en verden, hvor biler ikke kører rundt på vejene og udgør en essentiel del af trafikken? Det kan du helt sikkert ikke, for biler er efterhånden blevet en fuldkommen integreret del af vores samfund og af vores dagligdag.

Og alle diskussioner om miljøsvineri sat til siden, så er bilen en både praktisk og ret uundværlig ting for rigtig mange danskere. En bil gør nemlig livet nemmere på en lang række områder. Man kan hurtigere komme på arbejde, man kan bo uden for byen og man kan lade sine børn have venner og dyrke sport længere væk.

bilpleje

Biler koster penge

Vi bruger bilen til en lang række ting. Både når vi pendler, når vi undgår regnen, når vi kører på ferie og når vi har travlt. Men vi betaler som bilejere også prisen for denne luksus, for det er dyrt at være bilejer.

Ikke kun fordi en bil koster mange penge – for det gør den også. Men i høj grad også fordi en bil er dyr at eje, både i form af faste afgifter, syning, forsikring og ikke mindst reparation og udskiftning af forskellige dele. Her får du nogle tips til, hvordan du kan spare penge på dit bilforbrug.

Spar benzin på din kørestil

Det er efterhånden ret bredt kendt, at bestemte måder at køre din bil på kan koste dig flere penge i benzin. Det lyder måske mærkeligt, men det giver ret god mening. For eksempel er det hårdt for bilen at bremse ned og sætte farten rigtig meget op.

Når du kører meget hurtigt, så bruger du også mere benzin. Vil du tænke over at spare lidt på den konto, så kan du for eksempel vælge at holde en fart på 110 kilometer på motorvejen frem for 130. Det virker måske som en lille forskel i øjeblikket, men du kan spare mange penge i længden.

bilpleje

Køb dine dæk billigt

En gang imellem skal din bil have nye dæk. Det kan både være fordi du skal have nye vinterdæk, eller bare fordi din bils dæk er ved at være slidt ned. Her kan du med fordel undersøge, hvor du kan få de billigste dæk.

De forskellige udbydere tilbyder nemlig forskellige priser, og der kan virkelig være penge at spare. For eksempel kan det godt betale sig at købe sine dæk online. Her er det selvfølgelig enormt vigtigt, at du har styr på bilens hjuldata.

Få din bil tjekket regelmæssigt

Rigtig mange af os har en tendens til at ignorere små problemer og mislyde i bilen, hvis ikke den snart skal til syn. Vi kan ikke lige overskue at tage stilling til, hvad der er galt, og vi kan ikke overskue at skulle hele vejen ned til mekanikeren.

Men faktisk er det en rigtig god idé at tage problemerne i opløbet. For lader du noget stå til længe med din bil, så kan problemet udvikle sig og blive rigtig stort. Så kan det komme til at koste meget mere, end det oprindeligt ville have gjort – og det er ærgerligt.

Lej din bil ud

Hvis du gerne vil tjene lidt ekstra på din bil, så er der også en mulighed for at leje den ud via nogle af de smarte online services. Når du ikke bruger bilen, kan andre få gavn af den for et bestemt beløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *