Ro på økonomien: Alt hvad du får brug for at vide om a-kasser

aa11

Alle har brug for at føle sig sikker. Man kan ikke gå rundt og være i varig frygt for at ens bil går i stykker, eller at man får konstateret en sygdom. Det er derfor vi har forsikringer, så man kan betale for uforudsigelige udgifter, og vi lever i et velfærdssamfund der tager sig af helbredsskavanker. Så kan vi med ro i sindet fortsatte med at passe jobbet og tjene penge.
Men hvad hvis det netop er arbejdet, man mister? Så står man uden indtægt, hvilket kan være et stort problem, hvis ikke man har et solidt netværk. Heldigvis kan man være medlem af en a-kasse.
Er man det, har man en arbejdsløshedsforsikring, hvilket betyder, at man har ret til dagpenge mens man er arbejdsløs. Det mindsker drastisk det stress, man er udsat for når man mister sit arbejde, og man kan derfor bruge energien på at finde et nyt. Læs mere om Danske A-kasser her

Find den perfekte a-kasse for dig

A-kasse hjælp

Der er dog mange a-kasser derude, og de har alle forskellige priser, regler og muligheder. Det er vigtigt at man finder den a-kasse der er ideel for den situation, man er i, og derfor skal man have let adgang til et stort antal. Heldigvis er der på internettet portaler, som giver dig et godt overblik over alle a-kasser i Danmark, og hvordan de afviger fra hinanden. Prisen varierer for eksempel mellem 444 og 489 kr. om måneden, og nogle af dem henvender sig til bestemte befolkningsgrupper – ledere, akademikere og selvstændige, for nu at nævne nogle. Nogle af a-kasserne har andre fordele, såsom at være gratis for studerende. Der er dermed rig mulighed for at finde frem til hvilken a-kasse der er den bedste. Find Danske A-kasser her.

Sådan virker en a-kasse

Det er en god idé at melde sig ind i en a-kasse så hurtigt som muligt, for man skal have været medlem i et stykke tid, før man har ret til dagpenge. Lad være med at udsætte det, bare fordi du føler dig sikker i din position. Man skal have haft betalt de månedlige udgifter i mindst et år, og desuden skal man de forrige 3 år have været på arbejde i mindst 1924 timer, eller 52 uger. Som det sidste har man kun krav på dagpenge, hvis man er aktiv jobsøgende.

Udbetaling af dagpenge er ikke det eneste, a-kasserne foretager sig. De står nemlig også for at administrere udbetaling af feriedagpenge, efterløn og orlovsydelser. De kontrollerer også, at du vitterligt er aktiv på arbejdsmarkedet, og leder efter job, blandt ved at føre løbende samtaler. Hvis du har det svært med at finde nyt arbejde, giver de gerne en hjælpende hånd, ved at tilbyde nogle kurser. Sådan giver en a-kasse dig den bedste chance for at komme hurtigt i arbejde igen.
Husk, at udbetalte dagpenge er skattepligtige. Nettoudbetalingen er dermed mindre end hvad satsen er på. Til gengæld kan betalingen til a-kassen trækkes i skatten, så det kan udligne sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *