Har du en god balance i din hverdag?

aa11

Vil man gerne have det godt, gælder det om at have en god balance. Især i hverdagen. For det er nemlig her, man bliver udsat for mest stress. Hvad end det er på arbejdet eller i skolen, er det noget, mange oplever. Og hvordan skaber man en god balance i sin hverdag? Dette er noget, man kan gøre på mange forskellige måder.

En kombination af motion og afslapning virker for mange

Vi har alle hørt, at det er vigtigt, at man motionerer. Og det er fuldstændig korrekt. Det er meget vigtigt for kroppen, og bekæmper blandt andet livsstilssygdomme. Samtidig er det også noget, der kan lette stress en hel del. Når man er færdig med sin løbetur, eller måske turen i træningscenteret, kan man godt forkæle sig selv lidt. Dette er noget, mange gør foran fjernsynet eller computeren. Folk elsker især at se tv-serier i dag. Én populær serie, er Boardwalk Empire, der foregår i 1920’erne. Den starter i 1920 – dét år, hvor alkoholforbuddet starter i Amerika. Man følger hovedpersonen, Enoch Thompson, der tjener styrtende på alkoholforbuddet ved at sælge alkohol illegalt. Læs mere om Boardwalk Empire her. Det er bestemt en serie, der ikke er for børn. Den er ganske voldsom og på ingen måde censureret. Både i forhold til sprog, vold samt nøgenhed. Men er man til denne type serier, er den uden tvivl værd at se. Den er både flot filmet, har en lang liste af dygtige skuespillere samt fyldt med action, og til tider humor. Der er både fiktive karakterer, men også historiske. Eksempelvis Charles ”Lucky” Luciano og Arnold Rothstein.

Løb

Vil du hellere se noget med børnene? Så er der da også rig mulighed for dette. Dette er især noget, der er super hyggeligt i løbet af december måned. For her er der nemlig altid julekalendere. Én ganske populær julekalender, er Ludvig og Julemanden. Denne julekalender, der blandt andet har Lars Hjortshøj som julemand på listen, er en serie, der leder til mange dages underholdning. Den er nemlig på 24 afsnit. Ét afsnit til hver dag. Læs mere om Ludvig og Julemanden. Modsat Boardwalk Empire, er denne altså til hele familien. Målgruppen er naturligvis børn og unge, men den kan stadig være sjov, ser man med som forældre.

Hvad kan man selv gøre, for at slippe af med stress?

Føler man sig stresset, er der flere ting, man kan gøre. Dette afhænger altid af, hvem og hvordan, man er. Vi er alle forskellige, så der er ikke ét svar, der er gældende for os alle sammen. Som tidligere nævnt, er motion rigtig godt. Man tømmer hovedet, mens man forbedre sin krop. Yoga er også noget, der bestemt kan hjælpe med stress. Derudover, er der ligeledes søvn. Rigtig mange mennesker får for lidt søvn. Og dette er noget, der kun medfører negative følger. Man har nemlig mindre overskud, forringet koncentrationsevne samt nedsat reaktionstid, sover man for lidt. Og dett er kun nogle af de ting, det medfølger.

Kost har også noget at skulle have sagt. Består frokosten af en frysepizza og en dåse Cola, er man altså ude på et skråplan. For det er jo det mad, man indtager, man får sin energi fra. Generelt er mad, der kun lige skal varmes i ovnen usundt. Der er en masse E-numre i, og disse er altså ikke særlig gode for noget som helst. Føler du dig stresset, er der altså mange ting, du kan prøve. Motion, mere søvn og en sund kost er alt sammen noget, der i den grad gør en forskel.

Motion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *